Vandaag zat ik weer eens fijn te surfen op het internet over fotografie. Ik kwam een artikel tegen van Famme.nl. Daarin staat het volgende beschreven:

“Wil je weer eens wat anders dan de standaard zwangerschapsshoot of geboorteserie? Ga dan eens voor het bloemenmelkbad. Een feeëriek staaltje fotografie dat wint aan populariteit, waarbij het allemaal draait om buik of baby en een melkbad. Het werkt simpel: men neme een bad, vult het met water, laat er bloemen in drijven en voegt vervolgens melk toe om opaalachtige, minder doorzichtige kleur te krijgen. Een moeder neemt plaats in het bad om dit soort foto’s te krijgen:

De Amerikaanse Tiffany Burke wordt regelmatig gevraagd om dit soort series te fotograferen. ‘Een moeder die in verwachting is, is zo mooi en dit is een prachtige artistieke manier om die schoonheid vast te leggen.’ Volgens haar is deze shoot een stuk relaxter voor de (aanstaande) mama. Veel vrouwen zullen wel begrijpen waarom: lekker relaxt in bad, zonder gedoe met kleding en onhandig poseren.”

Nu ben ik natuurlijk geen vrouw en kan ik mij heel goed voorstellen dat jij je niet comfortabel voelt om bij een mannelijke fotograaf uit te kleren te gaan. Daarom heb ik deze shoot nog nooit actief aangeboden. Het lijkt mij echter wel gaaf om een keer te doen, maar dan met sierlijke kleding aan. We kunnen bijvoorbeeld een sessie doen waarbij delen van het lichaam in doeken worden gewikkeld. Dat zal echt prachtige foto’s opleveren!

En als je wat minder wilt experimenteren gaan we natuurlijk aan de slag in een wat meer vertrouwde setting. Zie hieronder een deel van de foto’s die ik van Melissa en Dave heb mogen maken.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *