Mocht je verhinderd zijn op de afgesproken datum, dan kan de shoot eenmaal kostenloos verplaatst worden.

Je kan ervoor kiezen om de fotoshoot ter plaatse contant te betalen of door middel van een Tikkie. Ook kun je kiezen voor een factuur achteraf. Bij huwelijken volgt de betaling altijd na oplevering van de foto’s of fotoboek.

Standaard worden alle foto’s digitaal aan je opgeleverd. Tegen meerprijs kun je er voor kiezen om een selectie foto’s door mij te laten afdrukken. Ik werk samen met een fantastische leverancier die topkwaliteit levert.

We fotograferen buiten op mooie locaties. Als het regent kiezen we voor een andere datum.

Als het regent op het moment van je geboekte portret-fotoshoot verplaatsen we de shoot naar een nieuwe datum. Aangezien huwelijken niet verplaatst kunnen worden adviseer ik om in het draaiboek altijd een binnenlocatie voor fotografie op te nemen. Op het internet zijn er genoeg te vinden en ze zijn niet altijd duur. Ik kan daarbij helpen.

Ziek zijn is nooit leuk. Voor portretfotografie zoeken we samen een nieuwe datum uit. Een huwelijk kan natuurlijk niet worden verzet. In dat geval zorg ik voor een vervanger. Eventuele meerkosten komen uiteraard voor rekening van de fotograaf zodat jullie onbezorgd kunnen genieten.

Tijdens een shoot of huwelijk worden talloze foto’s gemaakt. Een deel daarvan komt in de prullenbak omdat de ogen net dicht zijn, de pose niet mooi of ome Joop die door het beeld loopt. Ik maak een selectie waarvan de kwaliteit goed is. Bij portretfoto’s lever ik minimaal 25 foto’s op. De minimale hoeveelheid foto’s bij huwelijken leggen we vast in de offerte.

Mond-tot-mondreclame en reviews zijn voor mij de belangrijkste link naar klanten. Zichtbaar zijn op trouwwebsites is duur. Voor een vermelding betaal je soms wel € 800 euro per jaar!

Wees lekker jezelf. Trek je beste outfit aan! Persoonlijk vind ik drukke prints minder mooi, maar over smaak valt te twisten.

Nee. Videografie is een specialisme. Het verdient 100% aandacht, net als fotografie. Ook is hier vaak speciale apparatuur voor nodig. Als je interesse hebt in een trouwfilm dan kan ik je (met korting) in contact brengen met een uitstekende videograaf.

Nee. Als jullie ervoor kiezen om mij in te huren als jullie trouwfotograaf dan geven jullie mij dat vertrouwen. In ruil daarvoor vertrouw ik erop dat jullie achteraf, als alles volgens afspraak door mij is opgeleverd, binnen 2 weken betalen.

Nee. Ik maak ongedwongen portretfoto’s en fotografeer trouwerijen.

Nee. RAW files zijn de negatieven van de fotograaf. Dit zijn halffabricaten, de foto’s zijn nog niet af. Alle RAW files worden door mij nog zorgvuldig bewerkt in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Van de bakker krijg je ook niet zijn deeg als je erom vraagt 😉

1,5 uur is meestal voldoende. Korter wordt vaak haastwerk, langer kan voor minder variatie in de foto’s zorgen. Houd rekening met reistijd van en naar de fotolocatie bij de planning. Daarnaast is het handig om een “assistent” mee te nemen die kan helpen met de jurk of vasthouden van dingen.

Voor een fotograaf is het heel leuk om te kunnen pronken met mooie foto’s die gemaakt zijn. Daarom vind ik het leuk als je daar geen bezwaar tegen hebt. Mocht je daar wel bezwaar tegen hebben dan hoor ik dat graag vooraf. In dat geval publiceer ik natuurlijk niets.

Je kunt een fotoshoot kado geven! Ik heb geen standaard kadobonnen. Je kunt zelf een leuke kaart maken of iets anders creatiefs. De persoon waaraan je de shoot kado geeft kan met mij een afspraak plannen om te fotograferen. De factuur gaat dan naar jou. Handig toch?