Een van de meest gestelde vragen aan een fotograaf is “Wat is een mooie locatie om trouwfoto’s te maken?”. Dat hangt natuurlijk heel erg af van je persoonlijke smaak. Toch zal ik proberen je een aantal ideeën te geven (met het risico dat andere fotografen deze mooie plekken jatten 😉 ). De ideeën kun je natuurlijk ook toepassen op andere momenten dan bruiloften.

Metrostation
Het is niet de meest voor de hand liggende fotolocatie, maar een metrostation is een hele gave plek als fotolocatie. Zeker als het weer niet al te best is dan kun je daar prima uit de voeten.  De dynamiek die kan ontstaan met de reizigers en de bewegende metrotreinen geven echt een stadse look en feel! Zeker als je op zoek bent naar een fotolocatie in Zuid-Holland dan kun je veel metrostations vinden in Rotterdam. Behalve fotograferen op de perrons kunnen we ook foto’s maken op de roltrappen bijvoorbeeld. We kunnen ook de metro in stappen en een aantal haltes meerijden. Tijdens de rit maken we geweldige portretten. Je moet wel durven tussen al die reizigers, maar nou en! Je hebt dan wel originele foto’s!

Kermis
Waarschijnlijk heb je nog niet gedacht aan de kermis als fotolocatie. Eerlijk is eerlijk, je moet wel een beetje geluk hebben om een kermis op je trouwdatum in jou stad te hebben. Maar, we kunnen bijvoorbeeld wél een verlovingsshoot of loveshoot doen op de kermis. Dat is wat makkelijker te plannen. Het is toch wel heel erg romantisch om samen met je geliefde een suikerspin te kopen en aan elkaar te voeren. Of wat dacht je ervan om met een grijpautomaat een knuffel voor je meisje te grijpen? Of toch die enorme beer winnen op de Tilburgse kermis?

Skatepark
Ben je een beetje sportief aangelegd? Dan kan een skatepark ook een leuke fotolocatie zijn. Vooral als je niet houdt van al dat chique gedoe rondom een bruiloft, dan kun jij je hiernatuurlijk helemaal uitleven. Het is een rauwe fotolocatie met veel gave vormen en vaak ook graffiti.

Industrieel
Als je houdt van een industriële fotolocatie dan kun je zeker in de omgeving Rotterdam genoeg vinden. Je kunt bijvoorbeeld naar de Maassilo of je kunt naar de Sodafabriek in Schiedam. Je hoeft niet altijd ergens naar binnen. Je kan ook in het Rotterdams havengebied buiten fantastische foto’s maken.

Ik heb nog veel meer ideeën om foto’s te maken! Neem vooral even contact met me op!

Fotolocatie fotoshoot

Fotograaf Vlaardingen originele foto's

Fotolocaties trouwen